Minusta

Olen luonnonpuolustaja, jolle elämänarvoina ovat aina olleet koti, uskonto ja isänmaa.

Olen voimakastahtoinen, uuttera, kunnianhimoinen, asioihin tarkasti perehtyvä ja oikeudenmukainen.

Olen paljasjalkainen lahtelainen 50-vuotias maatalousyrittäjä ja luomuviljelijä. Jo lapsena sain ensimmäisen kosketukseni puutarhaan viljelemällä omaa kasvimaata. 14 vuotta Lahden Rudolf Steiner-koulussa antoivat minulle hyvät elämäntaidot ja ennakkoluulottoman asenteen tarttua asioihin. Ensimmäisen, kuten nykyisenkin, palkkani tienasin myös pellolta, mansikanpoimijana parina kesänä. Ensimmäisenä ”kunnon” kesätyönä, kun peltotyötä ei yleensä pidetä kunnon työnä, toimin postinkantajana ja sen jälkeen useana ajanjaksona myös postin lajittelijana. Seuraavan kesän vietin kaupungin isännöitsijätoimistossa ja ylioppilaskirjoitusten jälkeen kesätyöni oli pankissa. Tämän jälkeen opiskelun myötä tein monta vuotta töitä ravintola-alalla, josta on myös koulutuksena hotelli- ja ravintolaesimiehen tutkinto. Matkatoimistotyöhön sain koulutuksen ja tutkinnon oppisopimuksella ja viimeiset 10 vuotta järjestin Abiristeilyjä maataloustöiden ohella.

Puhun meille kaikille elintärkeiden asioiden, kuten puhtaamman luonnon ja ruoan sekä työnteon, hyvinvoinnin ja terveydenhoidon puolesta. Puolustan kestävää kehitystä, luontoa, eläimiä ja ympäristöä, luonnonmukaista viljelyä, luomuruoan käytön ja ruoan arvostuksen lisäämistä, uusiutuvan energian käytön edistämistä ja sen kehittämistä, energian säästöä ja käytön tehostamista, ydinvoiman käytön vähentämistä ja asteittaista alasajoa riskivoimaloista alkaen. Jätteiden synnyn vähentäminen, lajittelu ja kierrättäminen ovat tärkeitä. Vanhojen rakennusten suojelu ja kunnostaminen on aina ollut minulla tavoitteena ja käytännön kokemusta on vuosien varrella kertynyt niiden entisöinnistä.

Seurakuntaneuvostossa ja kirkkovaltuustossa haluan huolehtia tasa-arvon toteutumisesta siinä, että naispappeus hyväksyttäisiin vihdoin myös kaikissa kirkon käytännöissä ja toiminnoissa.