Lammasasiaa

ESS 27.11.2021
https://www.ess.fi/paikalliset/4383805: Kieltotaulut eivät tepsineet koiranulkoiluttajiin Koiskalan kartanon mailla Lahdessa – ”Ei ole mitään järkeä aidata kaikkia alueita”

ESS 20.11.2021
https://www.ess.fi/paikalliset/4375076: Koiskalan kartanon lampailla alkueläintartunta – Sakot saanut lahtelainen yrittäjä uskoo loisten selittävän lampaiden heikon kunnon

TIEDOTE!!!

5.11.2021 Ruokavirastolta saamamme tutkimustodistuksen johdosta ilmoitamme, että Koiskalan kartanon lampaat ovat saaneet koirien ulosteessa leviävän SARCOCYSTIS SP.- alkueläintartunnan, joka on aiheuttanut lampaille liikkumishaluttomuutta, laihtumista ja kuumeilua ja näiden seurauksena lopulta kuolemaa.

Tästä johtuen koirien tuominen on ehdottomasti kielletty kaikille Koiskalan kartanon hallinnassa olevilla tie-, pelto- ja metsäalueillemme!

Tämä on varsin ikävää, sillä olemme kuitenkin jo saaneet oikeustuomion, vihapostia ja uhkauksia asiassa, jonka syyt alkavat vasta nyt meille selviämään. Meitä on oikeudessa ja tuomiossa syytetty tämän vuoksi mm. lampaiden nälkiinnyttämisestä.

Kirjoitettu 1.10.2021 Kuten olette ehkä mediasta huomanneet, niin saimme tuomion eläinsuojelurikoksesta. Valitettavasti saamamme tuomio on todistus siitä, että Suomessa voidaan tuomita syytön syylliseksi ilman todisteita sana sanaa vastaan. Maassa, jossa eläinlääkärin sana on laki ja kansalainen on ilman oikeusturvaa. Olemme kiistäneet syyllisyyden.

Klamydia: Yksi laki https://www.youtube.com/watch?v=l4IoDT8L63k

Klamydia: Mitä vielä! https://music.youtube.com/watch?v=yfO9zESOtfc&list=RDAMVMyfO9zESOtfc

https://www.ess.fi/paikalliset/4314378

https://www.ess.fi/paikalliset/4302290

https://yle.fi/uutiset/3-12124686

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8d4aa4d9-9f85-4a50-86e5-fbd8c03717c8

Pauliina Palo kirjoitti 2.10.2021:
Haluan vielä tuoda esiin oman viestini tapahtuneeseen johtaneista syistä.

Tähän syytteeseen ja tuomioon johti yksi läänin- ja kaupunginvalvontaeläinlääkärien käynti tilalla marraskuussa 2019. Tuolloin oli löytynyt metsäsaarekkeesta kaksi ilveksen kuoliaaksi raatelemaa lampaanraatoa, joista joku oli tehnyt ilmoituksen silloiselle valvontaeläinlääkärille. He määräsivät laittamaan lampaat sisälle seuraavaksi päiväksi laskentaa varten ja se tehtiinkin, vaikka lampaat olisivat hyvin viihtyneet vielä ulkona, kuten ennenkin. Laskenta tultiin suorittamaan Ely-keskuksen tarkastajien kanssa ja samalla he tekivät kuntoluokituksen hieman selästä hipaisemalla. En mene kuntoluokituksen yksityiskohtiin, koska siitä olemme saaneet lukea jo tiedotteissa ja voin vain sanoa, että asiat olivat keksimällä keksittyjä. Kun me keritsemme lampaat kaksi kertaa vuodessa ja leikkaamme sorkat, niin jokainen lammas tutkitaan siinä muutoinkin tarkemmin. Päivittäin lampaita hoitaessa katsomme, onko kaikki kunnossa ja huomaamme, jos jollain on joku hätänä. Voin vakuuttaa, että tunnemme eläimemme yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella paremmin, kuin eläinlääkäri, joka kävi kahtena päivänä tilalla. Meilläkin oli tuolloin tilalle tullutta, mahdollisesti Suomessa eläinlääkäreiden tiloille levittämää, jo 2015 todettua Strongylida-loista, joka huonontaa eläimen kuntoa. Tähän ei kuitenkaan ole heillä tiedossa lääkettä ja he jättävätkin loisen täysin ilman huomioita tässäkin tuomiossa ja syyttävät meitä ruokinnan puutteesta. Me olemme omavaraisia eläinten ruokinnassa, joten ruokaa annetaan kyllä niin paljon, kuin ne jaksavat syödä. Tällaiset loisen kantamat nuoret eläimet ja mukana olevat vanhukset olivat heille kuitenkin aihe syytteen nostamiseen. Haluan tällä tuoda teille tietoon, että emme ole mielestämme syyllistynyt mihinkään rikokseen, vaan joutuneet ajojahdin kohteeksi. Ikävä kyllä näin on käynyt eläintiloilla ympäri Suomen ja olenkin tämän jälkeen saanut paljon yhteydenottoja vastaavaan tilanteeseen joutuneilta.

Tällä hetkellä eläintiloilla vallitsee pelon ilmapiiri, koska eläinlääkäreiden silmätikuksi joutumista pelätään, eikä uskalleta kutsua heitä paikalle seurausten pelossa, vaikka tilalla olisi mahdollista yhtä sairasta eläintä lukuunottamatta kaikki hyvin. Tässä kärsivät eläintenpitäjät, mutta ennen kaikkea eläimet, joita varten tällainen ”eläintensuojelu-systeemi” on tähän maahan perustettu. Ne, jotka meidät tuntevat, tietävät, ettemme ikinä aiheuttaisi eläimillemme minkäänlaista ”kipua, tuskaa ja kärsimystä”, kuten eläinlääkäreiden vakiolause kuuluu. Jokainen teistäkin on tervetullut katsomaan lampaita ja tutustumaan eläintenpitoon, jos asia kiinnostaa. Tämä tuomio on todistus siitä, että Suomessa voidaan tuomita syytön syylliseksi ilman todisteita, sana sanaa vastaan. Maassa, jossa eläinlääkärin sana on laki ja kansalainen on ilman oikeusturvaa.

Tärkeintä niin tässä kuin muissakin asioissa on muodostaa oma mielipiteensä vasta sitten kun tietää asiasta. Se on ollut aina myös oma käytäntöni politiikassa. Otan asioista selvää, ennen kuin teen johtopäätöksiä. Jatkan politiikassa kuten tähänkin asti, koska se ja tämä tuomio vääryydessään, eivät liity mitenkään toisiinsa. Edelleen on paljon asioita, joita pitää viedä eteenpäin ja jonka puolesta pitää puhua, kuten tähänkin asti olen tehnyt. Ilmaston, energiaratkaisujen, ruoantuotannon, huumepolitiikan, syrjäytymisen, terveydenhoidon ja luonnonsuojelun eteen on meillä kaikilla paljon tehtävää. Aluevaalit ovat tulossa ja olen niissä mukana monella tavalla, joten olkaa yhteydessä minuun tai Aleksi Mäntylään, jos ehdokkuus kiinnostaa. Niissä päätetään joka ikistä koskevista asioista, mm. siitä tärkeimmästä, terveydestä.

Olen iloinen, että olen saanut toimia Lahden Vihreiden puheenjohtajana. Vuosi tähän asti on ollut haasteellinen ensin koronaa varjostaneiden kevään kuntavaalien ehdokashankinnan ja sitten kesän luottamuspaikkaneuvotteluiden vuoksi. Pahoittelen vielä tällä ikävällä tapauksella mm. Vihreille aiheuttamaani mainehaittaa, mutta voin vilpittömästi sanoa, etten tiennyt saavani haastetta tai joutuvani oikeuteen tuon marraskuun 2019 tapahtuneen tarkastuksen vuoksi.

Mukavaa syksyä kaikille kaikesta huolimatta!
Terveisin Pauliina Palo

Pauliina Palo kirjoitti 21.9.2021:
Haluan tälläkin sivulla ottaa yritystämme Koiskalan kartanoa www.koiskala.fi koskevan ikävän asian esille. Ess kirjoitti 21.9.2021 jutun saamastamme haasteesta Käräjäoikeuteen. Meitä syytetään eläinsuojelurikoksesta. Tilamme on joutunut ajojahdin kohteeksi nimettömän ilmoituksen ja eläinlääkärien osalta jo vuonna 2018, jolloin joku teki heille ilmoituksen metsästä löytyneestä lampaan raadosta ja 2019 kahdesta lisää. Silloin sitä ihmeteltiin, mutta kesällä 2020 riistakameraan tallentunut iso ilves osoittautui syylliseksi tekoihin. Valitettavasti tänäkin kesänä ilves on verottanut lammaskatrastamme muutamalla, samoin on käynyt monelle jänikselle ja kauriille. Omasta puolestamme voimme aina toivottaa jokaisen lampaista ja niiden hyvinvoinnista kiinnostuneen tervetulleeksi tutustumaan tilan toimintaan. Lampaat ovatkin olleet taas koko kesäkauden jo monien ohikulkijoiden katseltavana. Tässä ESS- juttu aiheesta.

Pauliina Palo kirjoitti 13.6.2021 ja päivitti 16.8.2021:
Suurkiitos kaikille äänestäjilleni kuntavaaleissa!
Jäin 30 äänen päähän valtuustopaikasta, mutta sain varavaltuutetun paikan ja tulen läheltä seuraamaan valtuuston työskentelyä ja asioita. Kesä vierähti luottamuspaikkaneuvotteluissa, jotka saatiin vihdoin päätökseen. Uusi valtuusto aloitti 16.8. ja luottamuspaikkajako hyväksyttiin siellä.
Sain paikan Tarkastuslautakunnassa, joka on aitiopaikka seurata asiota.

Pauliina Palo kirjoitti 1.1.2021 ja päivitti 13.6.2021 sekä 16.8.2021: Tavoitteeni Lahden Vihreiden puheenjohtana on saada politiikka kaikkien asiaksi ja valitettavasti Lahden äänestysprosentti jäi vielä valtakunnallisen äänestysprosentinkin 55,1 alle ollen 51,1. Myös Lahden Vihreät menetti 2 valtuustopaikkaa, joka mukailee valtakunnan yleistä vaalitulosta Vihreiden osalta.

Kerroin ennen vaaleja mielipiteeni siitä, että meillä ei ole enää varaa yksittäisten henkilöiden ja puolueiden oman edun tavoitteluun, vastakkainasetteluun ja valtapeliin, jossa kukaan ei voita, mutta valitettavasti tähänkään ei ylletty Lahdessa ja valtuusto uusiutui valitettavan vähän.

Toivottavasti uusi valtuusto kuitenkin pystyy ajamaan yhteisiä etujamme ja yhdessä yli puoluerajojen keskittyy hoitamaan yhteiskunnan asioita ja ratkomaan ongelmia.

Jatkan edelleen työtä ilmaston, ympäristön ja luonnon puolesta. Seuraan myös Soten valmistelua, koska laadukkaiden terveyspalveluiden takaaminen kaikille sekä köyhyyden torjunta ovat meidän kaikkien etu ja ne eivät ole keneltäkään pois. Mielenterveyden, päihteiden käytön, syrjäytymisen, työttömyyden ja köyhyyden tuomat ongelmat on ratkaistava matalalla kynnyksellä ja Lahdessa tässä on paljon tehtävää. Ihmisten hyvinvointi syntyy työn teosta, uuden oppimisesta ja mielekkäästä tekemistä.

Kestävän kehityksen eteenpäin vieminen on mm. uusiutuvan energian lisääminen samalla energiaa säästäen, luomuviljelyn lisääminen sekä jätteiden lajittelu ja kierrättäminen ovat tästä eteenpäinkin tärkeitä asioita.

Jos haluat keskustella mm. näistä asioita ja jos sinulla on asioita, joita haluat meidän Vihreiden ajavan tulevalla valtuustokaudella, niin ota yhteyttä!

Hyvää alkanutta syksyä!

Terveisin,
Pauliina Palo

44 vastausta artikkeliin Lammasasiaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *